Ev tekstilinden giyime kadar geniş bir alanda karşımıza çıkan kapitone kumaş, aslında bir birleştirilme işlemidir. İki kumaş arasına, elyaf, sünger, keçe gibi materyaller konularak dikilmesi işlemine denilmektedir. Genellikle kare ya da baklava deseni şeklinde dikilme olan bu kumaş türü, mont, kaban gibi giyim türlerinde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Ev tekstilinde ise daha çok pike, yorgan takımları gibi türlerde kullanılmaktadır. Kapitone kumaşa özgü konfeksiyon makineleri bulunmaktadır. Bu şekilde çeşitli türlerde üretimi gerçekleştirilebiliyor.
Kapitone Kumaş Nasıl Yapılır?
Kapitone şekilde tasarım yapmak için ilk olarak dolgu malzemelerin olması gerekmektedir. Dolgu malzemeleri için genellikle elyaf kullanılsa da, keçe, sünger gibi alternatifler de kullanılabilir. Kapitone kumaş çok kalın bir kabarıklığa sahip değil. Bu yüzden dolgu malzemelerinin belli bir incelikte olması gerekiyor. Genellikle kare, dikdörtgen gibi geometrik şekiller tercih edilse de, çiçek şekli ya da farklı özgün şekillerde de tasarlanabiliyor. Bu tasarımların üzerinden dikilerek ortaya kapitone türü çıkmış oluyor. Kapitone kumaş için konfeksiyon firmalarının farklı makineleri var. Aynı şekilde evde yapıma da müsait bir türdür.
Kapitone Kumaş Nerelerde Kullanılır?
Kapitone şekline getirilmiş kumaşlar genellikle, giyim ya da ev tekstili kapsamında kullanılmaktadır. Özellikle giyimde şık bulunduğu için sıklıkla kullanılmaktadır. Dış giyimde, kaban, mont, yelek gibi kategorilerde kullanılmaktadır. Aynı zamanda kazak ya da birtakım aksesuar üretimlerinde de tercih edilen bir türdür.
Kapitone şeklinde olan kumaşların astarlarda kullanıldığını da söyleyebiliriz. Ev tekstiline gelirsek eğer, kalın bir yapısı olduğu için daha çok yorgan, pike, yatak takımı gibi türlerde sıklıkla tercih edildiğini söylemek mümkün. Ev tekstil ürünleri genellikle 2 metre ya da daha geniş kapitone makinelerinde üretilmektedir.
Su İtici Kumaş
Yağmura karşı belirli bir derecede koruma sağlayan su itici kumaşlar için detaylara bakabilirsiniz.
Kapitone makineleri ile seri şekilde üretilebilen bu kumaş türü, belli oranda elyaf ve benzeri dolgu materyalleri kullanılarak dikilmektedir. Kapitoneler, yatak üretim aşamasında, sünger ile birleştirilerek üst yüzeylerde de kullanılmaktadır. Bu çeşit üretimler için dar ve enli konfeksiyon makineleri kullanılmaktadır.
Mont, kazak gibi üretimler için daha ufak makineler yeterli olmaktadır. Belli bir şekil kapsamında kapitone şekline getirilen kumaşlar için hazır şekiller bulunmaktadır. Bunlar baklava desen, kare, çeşitli geometrik desenler vb. şekillerde olabiliyor.
Elsa Kumaş Hakkında
Elsa Kumaş, döşemelik kumaş, deri ve süet ürünleri ile mobilya sektörüne ürün ve hizmet sunmaktadır. Ev, ofis, otel, hastane, restoran, sinema, stadyum ve diğer yaşam alanlarına yönelik ürün koleksiyonları bulunur.
Yüksek yüzey dayanımlı, UV ışınlarına karşı dirençli ELSA Kumaşlar tercihiniz olabilir. Uluslararası yanmazlık standartlarında, kolay temizlenme özelliklerine sahip contract ürünleri ile sektör profesyonellerine çözüm sunuyoruz. Her türlü kumaş talepleriniz için hemen bizimle İLETİŞİME geçin.